13.2 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneMuseum De Wieger in Deurne zoekt vrijwilligers: ‘Plannen genoeg, maar handen te...

Museum De Wieger in Deurne zoekt vrijwilligers: ‘Plannen genoeg, maar handen te kort’

Afgelopen jaar had Museum De Wieger in Deurne niet te klagen over het aantal bezoekers. In november werd de 10.000ste bezoeker van 2022 al ontvangen. Toch is het museum op zoek naar manieren om nog meer mensen kennis te laten maken met de verschillende exposities. Daarvoor zijn ze op zoek naar vrijwilligers die een handje komen helpen.

“We willen dit jaar nieuwe plannen tot uitvoer brengen om nog meer bezoekers naar De Wieger te trekken. We hebben al een flink aantal ideeën”, laat de leiding van het museum weten.

Groepen
Daarbij willen ze het ook voor groepen aantrekkelijker maken om De Wieger te bezoeken. “Zo willen we het bezoek bedrijven aantrekkelijker maken met onze rondleidingen. Hetzelfde geldt voor de vriendenverenigingen van andere musea of en voor onze eigen trouwe groep vrienden”, meldt het museum.

Vrouwenpalet
Afgelopen jaar brachten bijvoorbeeld ook in het kader van de tentoonstelling Vrouwenpalet zestig schoolklassen uit groep 1 t/m 4 van veertien basisscholen uit de gemeente Deurne een bezoek aan De Wieger. Meer dan 1300 leerlingen kregen les over vrouwelijke superhelden.

Museumtuin
In de nieuwe plannen biedt volgens De Wieger ook de vernieuwde museumtuin mogelijkheden voor rondleidingen en ook een kunstmarkt in het museum zou een optie kunnen zijn. Er bestaan bij het museum genoeg ideeën waarbij ze ook de inwoners van de Deurnese wijken en kerkdorpen actiever willen betrekken: “Een muzikale dag over Het Dorp of kennismaking met Hendrikje. Of een cursus of workshop in het Groot Atelier.”

Handen tekort
“Plannen genoeg, maar handen te kort”, geeft het museum aan. Daarom zijn ze op zoek naar mensen die zin en tijd hebben om op vrijwillige basis mee te werken aan de uitvoering van een deel van deze plannen. “We gaan uit van een werkbelasting tussen de 2 en 4 uur per week. Je werkt in een prettige en sfeervolle omgeving, samen met een medewerker of vrijwilliger van De Wieger. Dat is wel zo gezellig en geeft de mogelijkheid samen te sparren”, melden de medewerkers van het museum. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen door te bellen met 0493-322930 of door een email te sturen naar info@dewieger.nl.

100 jaar
Afgelopen jaar bestond het markante pand van De Wieger 100 jaar en werd het ‘Eeuwfeest voor een monument’ gehouden. Het gebouw liet dokter-schilder Hendrik Wiegersma een eeuw geleden bouwen als statig woonhuis met praktijk en atelier. Inmiddels is het een rijksmonument vol historie dat nu in gebruik is als museum.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen