4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneMuziekvereniging Excelsior trapt jubileumjaar af met nieuwjaarsconcert

Muziekvereniging Excelsior trapt jubileumjaar af met nieuwjaarsconcert

Muziekvereniging Excelsior uit Zeilberg bestaat dit jaar 100 jaar en dat wordt gevierd. Op zondag 26 januari beginnen zij hun feestelijk jaar met een nieuwjaarsconcert. Iedereen is welkom.

Op 1 juni 1920 werd Excelsior opgericht, het was toen nog een fanfare. In 1958 werd de slagwerkgroep toegevoegd, in de jaren ’60 de muziekkapel en in 1974 de majorettes. In 1970 werd de fanfare omgedoopt tot harmonie. Al 100 jaar ondersteunt Excelsior vele evenementen binnen Deurne en in het bijzonder in de Zeilberg. Bij carnaval, dodenherdenking, dorpsjubilea, gouden huwelijken en andere feesten zijn de leden vaak van de partij.

Molen
Sinds vijftien jaar is Excelsior eigenaar van de molen Maria Antoinette aan de Zeilbergsestraat. Deze ‘Muziekmeule’ heeft twee repetitieruimtes, waarvan een concertzaal.

Het nieuwjaarsconcert vindt zondag plaats in de concertzaal, begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Afwisselend zijn er optredens van het harmonieorkest, de slagwerkgroep en de opleidingsgroepen. De entree is gratis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen