vrijdag 27 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- St. JozefparochieMVC en SJVV delen de punten in De Mortel (1-1)

MVC en SJVV delen de punten in De Mortel (1-1)

SJVV wist afgelopen zondag niet te winnen van MVC uit de Mortel. In een rommelige wedstrijd kwam het niet verder dan 1-1. De thuisploeg maakte de openingstreffer, dus de roodzwarten moesten in de achtervolging.

Wedstrijdverslag door Ron van der Werf

Vanaf minuut één kreeg SJVV de bal en loerde MVC op de counter. Echte kansen kwamen daar niet uit: SJVV was slordig aan de bal en ook MVC was niet bij krachten om mogelijkheden bij elkaar te spelen. Het was dan ook niet gek dat een fout in de verdediging de wedstrijd openbrak.

Onder druk houden
Bart Kuunders had net iets te lang nodig om Nick Teeuwen te bereiken, waardoor de spits van MVC er tussen kon komen. De weg naar de goal lag waagwijd open en ook Bodhi van Selow kon niet voorkomen dat de Mortelnaren de score konden openen.

SJVV probeerde de bal snel rond te laten gaan en zo de tegenstander onder druk te houden. Laat dat nou juist hetgeen zijn dat bijna onmogelijk bleek. Ten eerste omdat het veld dit niet toe liet, maar ten tweede ook zeker omdat te onrustig was aan de bal. Toch leek het er wel op dat SJVV ietwat aan de omstandigheden begon te wennen en wat dreigender kon worden.

Gelijkmaker
Een aantal goede acties en scherpe voorzetten konden nog niet tot grote kansen worden omgezet, tot pal voor het rustsignaal Arno Keunen fraai kon binnen knikken na een voorzet op maat van Lars van Kuijlenburg. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte gelijkmaker.

In tweede helft ging SJVV er vol voor, maar slordig en vooral ook ongelukkig in de afwerking. Lange tijd gebeurde er eigenlijk maar weinig. De roodwitten probeerden snel naar voren te voetballen, maar telkens werden deze aanvallen in de beginfase al afgekapt.

Geen kansen
MVC kon haar geliefde spelletje weer spelen door er een aantal keer snel uit te komen. Het leverde ze een handvol corners op, maar ook hier kwamen geen echte kansen uit voort. Aan de andere kant had Daan Bouwmans ook geen geluk toen zijn schot maar net over de kruising vloog.

SJVV wilde koste wat het kost winnen en stuurde zelfs Bart Kuunders naar voren om een opening te forceren. Daar waar hij nu weg was, viel er direct de beste kans van de tweede helft te noteren. Een lange bal viel over de verdediging heen en weer kon een speler van MVC alleen op keeper Van Selow af. Ditmaal had hij wel een antwoord en met de punt van zijn schoen wist hij de kans onschadelijk te maken.

Eerste remise
Ook SJVV had het geluk niet aan de zijde want schoten van Bart Kuunders en Daan Bouwmans werden op miraculeuze wijze nog geblokkeerd door een verdediger. Het bleek ook niet zo te mogen zijn. Er werd niet meer gescoord en SJVV boekte hiermee de eerste remise in de competitie in drie seizoenen tijd.

Volgende week komt Boskant op bezoek in de St. Jozefparochie. Deze ploeg verloor de eerste competitiewedstrijd en dus staan er aanstaande zondag twee gemotiveerde teams op de mat om de eerste driepunter van het seizoen veilig te stellen. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.