-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneNa 45 jaar stekker uit Zalen van Bussel: 'Veel goede herinneringen en...

Na 45 jaar stekker uit Zalen van Bussel: ‘Veel goede herinneringen en fijne contacten’

De deuren van Zalen van Bussel aan de Sint Jozefstraat in Deurne gaan volgend jaar na 45 jaar definitief dicht. “Dat doet me heel veel. Aan alle jaren in de zaak heb ik goede herinneringen en fijne contacten overgehouden”, vertelt eigenaar Marcel van Bussel in Deurne Draait Door op DMG radio.

De zaak was eerst van zijn vader. “Hij bouwde het in 1977. In eerste instantie was het een cafetaria. Frietjes bakken en bier verkopen was het motto. Van het één kwam het ander en moest een stuk wei plaatsmaken voor een zaal.” Marcel is sinds zijn 17de werkzaam binnen het bedrijf. In 1999 nam hij de zaak over van zijn vader. “Honderden bruidsparen en dansmiddagen- en avonden volgden.”

Geen opvolger
Dat Marcel geen opvolger voor de zaak zou hebben, was al langer duidelijk. “Mijn dochters gaan er niet aan beginnen. Het zijn te lange dagen en de risico’s zijn te groot.” Corona heeft Marcel extra aan het denken gezet over zijn toekomst. “In het begin van de coronacrisis zat ik nog vol vertrouwen, totdat we in oktober vorig jaar weer dicht moesten. Het regende afmeldingen. Daar word je helemaal gek van.”

‘Mooi naartoe werken’
Op 21 april 2022 trekt Marcel samen met zijn vrouw de deur voor het laatst achter zich dicht. “Dan is het ook klaar. Nu hebben we mooi de tijd om er naartoe te werken. We hebben het bewust zo gedaan.”

Woningbouw
Het pand wordt gesloopt. Op de plek van Zalen van Bussel komt woningbouw. “Er komen huizen en appartementen. Ik heb het volste vertrouwen dat we eind volgend jaar aan de sloop kunnen beginnen.” Wat Marcel na Zalen van Bussel gaat doen, weet hij nog niet. “Dat ga ik volgend jaar eens bekijken. Ik ben benieuwd wat er nog op mijn pad komt.”

Foto: Tim van der Weerden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen