19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneNationale en internationale profclubs naar Deurne voor FC Robinstijn-voetbaltoernooi

Nationale en internationale profclubs naar Deurne voor FC Robinstijn-voetbaltoernooi

Jeugdteams van verschillende nationale en internationale profclubs komen zaterdag 20 mei naar Deurne voor de eerste editie van het FC Robinstijn U16 Charity Tournament. Bij het voetbaltoernooi gaan jeugdspelers van PSV, AZ, VVV-Venlo, Club Brugge, KAA Gent, Lille OSC, FC Köln en het FC Robinstijn Regioteam de strijd met elkaar aan.

De bedoeling is om het Charity Tournament jaarlijks te laten plaatsvinden. “Met dit gloednieuwe voetbalevenement zet FC Robinstijn een sportief en kwalitatief hoogwaardig toernooi neer, waarbij de kinderen voor wie voetbal niet vanzelf sprekend is, zeker niet vergeten worden. Met het bedrag dat FC Robinstijn via het toernooi ophaalt, laat de stichting weer mooie voetbalwensen in vervulling gaan”, vertelt Pieter van Bussel van FC Robinstijn.

Voetbal-wensen
De stichting vervult voetbal-gerelateerde wensen van kinderen, die om welke reden dan ook een steuntje in de rug nodig hebben. “Denk aan kinderen die ernstig, langdurig of zelfs levensbedreigend ziek zijn. Of kinderen met een beperking, die een naaste familielid hebben verloren, in armoede leven, een ziek broertje of zusje hebben of om een andere manier iets ingrijpends hebben meegemaakt”, legt Van Bussel uit.

Aniek Nouwen
FC Robinstijn wordt ondersteund door partners, sponsoren en bekende ambassadeurs uit de voetbalwereld, zoals Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch (Bayern Munchen), Denzel Dumfries (Internazionale) en bekende Oranjeleeuwinnen zoals Daniëlle van de Donk en de Deurnese Aniek Nouwen.

Kranenmortel
Het FC Robinstijn International TOP U16 Charity Tournament vindt plaats op sportpark Kranenmortel bij gastheer SV Deurne. De openingsceremonie is zaterdag 20 mei om 10.00 uur waarna de jeugdtalenten van PSV en VVV-Venlo het toernooi om 10.30 uur aftrappen. De grote finale staat gepland om 18.00 uur.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen