21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneNeerkanters mogen documentaire over ramp MH-17 als eerste zien

Neerkanters mogen documentaire over ramp MH-17 als eerste zien

Op 17 juli 2014 werd vlucht MH-17 van Malaysia Airlines neergeschoten in Oost-Oekraïens luchtruim. In dit vliegtuig zaten ook Nederlanders, meerdere van hen kwamen uit Neerkant. Manon van Bergen maakte de documentaire “Over leven na de ramp”. Deze gaat donderdagavond in première en alle inwoners van Neerkant zijn hiervoor uitgenodigd.

Het dorp
Van Bergen volgde de familie van het omgekomen gezin Wals-Martens uit Neerkant over een periode van twee jaar. Ze heeft in beeld gebracht hoe groot de impact van het wegvallen van dit gezin op het dorp was en hoeveel medeleven de familie Martens heeft ontvangen van mede-dorpsbewoners.
Omdat het overlijden van het gezin zo centraal staat in het dorp, biedt de filmmaakster alle inwoners de kans om de documentaire eerder te zien dan het grote publiek.

Voorvertoning en uitzendingen
De film vangt aan om 19.00 uur in gemeenschapshuis ‘de Moost’. Geïnteresseerde Neerkanters kunnen zich voor deze avond aanmelden via info@mpressmedia.nl. Voor het grote publiek wordt de film door Omroep Brabant uitgezonden op 13 juli om 16.00 uur, 14 juli om 12.45 uur en op 17 juli om 20.30 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen