1.6 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneNieuw hoofdstuk in dossier Deurnese hovernier Panhuizen

Nieuw hoofdstuk in dossier Deurnese hovernier Panhuizen

Op het erf van de Deurnese hovenier Panhuizen staat een muur die is gebouwd zonder er een vergunning voor aan te vragen. Eerder dit jaar werd door de ondernemer bij de realisatie van verschillende gebouwen ook al afgeweken van de ingediende plannen. De gemeente heeft deze casus in onderzoek.

Er lag al een dossier over de Langstraat 79, afgelopen week werd dit aangevuld toen de gemeente ontdekte dat Panhuizen een metershoge muur bouwde zonder dat hij daar ooit een vergunning voor heeft aangevraagd. Op dit moment is het nog onduidelijk of deze muur vergunningsvrij gebouwd had mogen worden, maar aangenomen wordt dat dit niet het geval is.

Zandopslag
Panhuizen verklaart de muur neergezet te hebben om tijdelijk partijen zand achter op te slaan. Hij is verbaasd over het protest van zijn buren want hij komt hen op deze manier tegemoet, hij onttrekt tenslotte de activiteit van zijn bedrijf aan hun zicht. De buren zijn op hun beurt verbaasd over dat de gemeente niet harder optreedt, gezien de recente voorgeschiedenis.

Loods en afdak
Eerder dit jaar bouwde Panhuizen een loods en afdak die allebei afweken van de goedgekeurde plannen. Dit stuitte op weerstand bij de buren, zij dienden bezwaar in, deze zaak ligt nu bij een onafhankelijke commissie van juristen. Intussen zijn burgemeester en wethouders verplicht om te onderzoeken of de illegale gebouwen toch wettelijk kunnen worden toegestaan.

Riool- en reinigingstechniek
Behalve de niet toegestane bouwwerken gebeurde er nog meer op het perceel van de hovenier dat wettelijk niet is toegestaan. Zo was er bijvoorbeeld een bedrijfsonderdeel riool- en reinigingstechniek. Panhuizen kreeg hiervoor een verbod opgelegd, toch acht hij de kans groot dat deze werkzaamheden tijdelijk gelegaliseerd gaan worden.

Verstoorde verhouding
De verhoudingen tussen Panhuizen en zijn buren zijn door de geschiedenis behoorlijk verstoord. Een bemiddelaar heeft geprobeerd de beide partijen nader tot elkaar te doen komen, maar hij gaf in oktober zijn opdracht terug omdat het doel niet haalbaar was.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen