13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneNieuw in Deurne: de Toon Kortoomslaan

Nieuw in Deurne: de Toon Kortoomslaan

“Je rijdt via de Toon Kortoomslaan en zo kom je in het centrum van Deurne.” Deze zin kan sinds afgelopen zaterdag zomaar uitgesproken worden. De Stadhoudersweg heet sinds die dag namelijk de Toon Kortoomslaan.
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de straat de nieuwe naam te geven, ter gelegenheid van de afsluiting van het Toon Kortoomsjaar. Op deze manier is er een blijvende herinnering aan de bekende streekromanschrijver.
Eén adres

Aan de Toon Kortoomslaan ligt één adres, dat van Taxi Gotax. Dit taxibedrijf ligt voortaan aan de Toon Kortoomslaan 1. De familie Goossens van Taxi Gotax heeft meegewerkt aan het plan van de gemeente om de straatnaam te veranderen.
Banieren

Sinds het begin van deze week hangen er twee grote banieren langs de weg, zodat iedereen kan zien dat je over de Toon Kortoomslaan rijdt. Deze banieren blijven de komende weken hangen en worden dan weer weggehaald. De nieuwe straatnaamborden blijven uiteraard permanent hangen.
Navigatie en routeplanners

De nieuwe straatnaam is nog niet overal verwerkt, bijvoorbeeld in navigatiesystemen en Google Maps. De gemeente heeft de nieuwe naam verwerkt in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Dit is het officiële systeem waarin straatnamen en adressen geregistreerd staan. Bedrijven als Google nemen de gegevens die zij gebruiken over uit dit systeem. In de loop van de tijd zullen zij de nieuwe naam overnemen.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen