-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneNieuw initiatief BOOST gaat mensen in Peelregio helpen op arbeidsmarkt

Nieuw initiatief BOOST gaat mensen in Peelregio helpen op arbeidsmarkt

Studenten, werkzoekenden, werkenden en werkgevers in de Peelregio kunnen voortaan terecht bij BOOST voor advies en begeleiding op de arbeidsmarkt. Het is een initiatief van de arbeidsmarktregio die gevormd wordt door de gemeenten Deurne, Asten, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren.

BOOST heeft een team van loopbaanadviseurs en talent-verbinders dat je onder meer helpt met loopbaanbegeleiding, het in beeld brengen van je talenten, hulp bij het vormgeven van je CV, opleidingsmogelijkheden en beschikbare subsidies. Naast de adviezen voor studenten, werkzoekenden en werkende personen, is BOOST er ook voor werkgevers. Zo kunnen ze bedrijven bijvoorbeeld helpen met een HR-scan om te kijken naar het ontwikkelpotentieel en -perspectief van personeel.

Centraal punt
Het team van BOOST heeft een fysieke locatie op de Brainport Human Campus aan de Vlamovenweg 2 in Helmond en geeft ook online advies via mijnboost.nl. Op 15 december 2021 heeft de Helmondse wethouder van Economie, Serge van de Brug BOOST officieel geopend. Hij is enthousiast over dit nieuwe initiatief: “Ik ben trots op de sterke samenwerking in deze regio en de stappen die we nu zetten. De behoefte aan een centraal punt om de match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarktregio te maken is groot. Juist nu er werk genoeg is vinden we het belangrijk om werknemers en werkgevers optimaal te faciliteren om zichzelf te ontwikkelen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen