13.6 C
Deurne
vrijdag 7 oktober 2022
Home- DeurneNieuw leven voor Lindenlaan 47 in Deurne

Nieuw leven voor Lindenlaan 47 in Deurne

Na er jarenlang in staat van ontbinding bijgelegen te hebben, wordt één van de oudste woningen van Deurne weer nieuw leven ingeblazen. Het pand aan de Lindenlaan 47 zal worden gerestaureerd en verbouwd tot twee woonhuizen.

Het gebouw op de hoek Molenstraat – Lindenlaan is een doorn in het oog van velen en dat is niet zo gek. Het leegstaande, grauw ogende huis staat al jaren op instorten. Dat het nog geen genadeklap van de sloopkogel kreeg, heeft alles te maken met de historische waarde die het heeft.

Twee woningen
Al in 2015 kocht bouwbedrijf Luttinkholt het in 1827 of 1828 gebouwde huis. Sindsdien ligt er een plan voor een verbouwing tot twee woningen. Om dit plan te kunnen realiseren zijn er een aanbouw aan de achterzijde en een bijgebouw nodig, maar omdat het hier om een monumentaal pand gaat kan dat zomaar niet.

Overleg
Na uitgebreid overleg met de gemeente en de monumentencommissie, lijken de partijen overeen te zijn gekomen. De werkzaamheden aan het pand dat al eerder in de stijgers heeft gestaan zijn weer van start gegaan. Naar verwachting zal de oplevering volgend jaar zijn.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen