11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneNieuw toneelstuk Wizzel heet "Joris, Gwyn en de draak"

Nieuw toneelstuk Wizzel heet “Joris, Gwyn en de draak”

Theatergroep Wizzel komt met een nieuwe familievoorstelling: “Joris, Gwyn en de draak” en deze gaat zondag 30 september in première, onder regie van Eef Goudsmits en met live muziek van Combo Leonita. Sinds januari zijn ze al bezig met repeteren. Het hilarische verhaal gaat over Joris, maar deze Joris is geen held, alleen de titelheld. 

Hij (Wouter Fransen) is een jongen die het verschil weet tussen taupe en kaki-kleding. Toch moet Joris op zoek gaan naar het verdwenen ei van de draak, want hij is als enige over: alle ridders zitten in de foetsiepot.
Prinses Gwyn (Cindy Coolen) weet dat dit ei gestolen moet zijn, omdat het een gouden ei is. Ze doet haar best om de zaak rond te krijgen, maar ze wordt tegengewerkt omdat ze “maar een meisje” is. Een verrassend plot ontvouwt zich: wie heeft het gouden ei gestolen? En waarom zijn ook heksen daar naar op zoek? Wie is de opperheks? En waarom proberen die ridder Richard en ridder Rowan allebei hun mannetje te staan (Paulien Beumer-Meulendijks en Leon van der Elsen, zie foto boven).

Toneel in Deurne
Een variant op een klassiek verhaal, met aparte plotwendingen. Het spel, de humor en modern decor maken dat deze voorstelling boeit vanaf het begin tot aan het einde. De kracht van deze versie van tekstschrijfster Michelle van Daalhoff is dat de voorstelling actuele thema’s heeft (#MeToo #feminism) en zowel de jongere als de oudere kijker zal boeien. De kleintjes van 4 jaar of jonger zullen het gebrul van de draak wellicht wat al te spannend vinden.

Vorig jaar uitverkocht
De theatergroep trekt al jaren volle zalen. Vorig jaar waren vrijwel alle voorstellingen uitverkocht. De voorverkoop gaat tegenwoordig meer en meer via internet. Via www.theatergroepwizzel.nl  zijn ze te koop voor € 6,50 maar ook bij Intertoys, Torenstraat 5 Deurne. Ook bij Den Draai, Blasiusstraat 2 Deurne. De verkoop aan de zaal is € 7,50.
Na de première komende zondag, in Den Draai, speelt de groep daar ook op 7 oktober, en vervolgens in het Cultuurcentrum Deurne op 14 oktober en De Kastanje in Liessel op 21 oktober. Ook spelen ze in Asten (De Klepel) en in Well (De Buun). Alle voorstellingen beginnen om 14.30 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen