16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneNieuwe afvalkalender 2019 nog niet compleet

Nieuwe afvalkalender 2019 nog niet compleet

De afvalkalender van de gemeente Deurne is al wel te bekijken en te gebruiken maar hij is nog niet compleet. De gemeente laat op hun site weten het te betreuren dat er op dit moment nog een aantal foutjes in de kalender zitten. Je kunt de afvalkalender hier bekijken.

Op sommige adressen wordt geen informatie weergegeven of is de informatie nog niet compleet. Als dat ook het geval is bij jouw adres het geval is, vraagt de gemeente om dit door te geven via hun contactformulier. 

Oud papier

Ook ontbreekt bij sommige adressen de informatie over de inzameling van oud papier. Voor deze informatie kun je ook terecht op de website van Stichting Oud Papier Deurne. Er zullen in elk geval geen grote wijzigingen zijn in de ophaaldagen voor het nieuwe jaar in vergelijking tot 2018.

Kerstboominzameling

In de nieuwe afvalkalender is de informatie over de inzameling van kerstbomen nog niet opgenomen. Deze vindt plaats in de tweede en derde week van januari waarbij de kerstbomen gratis huis-aan-huis worden ingezameld.

Dit gebeurt op de volgende dagen:

Wordt bij u normaal het afval opgehaald op… => dan wordt de kerstboom opgehaald op…

  • Woensdag => Woensdag 9 januari
  • Donderdag óf vrijdag => Donderdag 10 januari (let op, vrijdag 11 januari is er géén inzameling van kerstbomen)
  • Maandag => Maandag 14 januari
  • Dinsdag => Dinsdag 15 januari

Wil je dat je kerstboom wordt opgehaald in januari? Leg de boom op de juiste inzameldag om 7.00 uur aan de weg zonder versieringen of standaard.

Feestdagen

Tijdens de feestdagen is er voor het ledigen van de grijze en groene container een afwijkend schema:

  • Dinsdag 25 december – Eerste Kerstdag: grijze container (restafval) wordt zaterdag 22 december geleegd en de plastic zakken worden opgehaald
  • Woensdag 26 december – Tweede Kerstdag: grijze container (restafval) wordt zaterdag 29 december geleegd en de plastic zakken worden opgehaald
  • Dinsdag 1 januari – Nieuwjaarsdag: groene container (gft-afval) wordt zaterdag 5 januari geleegd

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen