8.4 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneNieuwe fiets- en wandelroutes langs kunst in Deurne

Nieuwe fiets- en wandelroutes langs kunst in Deurne

Voor iedereen die er deze zomer op uit wil en al fietsend of wandelend wil genieten van kunst in de regio Deurne, heeft VVV Deurne een aantal nieuwe fiets- en wandelroutes uitgestippeld. Onder de naam ‘Deurne Palet van De Peel’ worden dit jaar verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd met als thema ‘Deurne Uit de Kunst!’

Er zijn twee nieuwe wandelroutes die langs kunstobjecten in de gemeente Deurne lopen. In de speciale routefolder van VVV Deurne vind je een wandelkaartje met 2 routes en een overzicht van de kunst die je onderweg tegenkomt. Via QR-codes bij de objecten kun je met behulp van je mobiele telefoon meer informatie oproepen. Dit kun je doen via een speciale app.

DeurneWiki

De uitgebreide informatie is verzameld op DeurneWiki, de Deurnese historische encyclopedie van Heemkundekring H.N. Ouwerling. Via de beschrijving in de folder vind je ook nog enkele leuke tips voor tijdens de routes. De tochten zijn bedoeld om het ontdekken en bewonderen van de beeldende kunst in Deurne te stimuleren.

Tuinpadroute

Begin mei is een eerste aanzet gegeven voor een cultureel-recreatieve wandelroute van Deurne-centrum naar museum De Wieger en verder naar de wijk De Koolhof. Deze route ligt in het verlengde van het ‘Tuinpad van mijn vader’ bij museum de Wieger. Er wordt nog gewerkt aan het uitgebreide tuinpad maar een deel van de voorlopige nieuwe route door het park aan de Hogeweg, is nu al open voor bezoek.

Gratis fietsroute ‘Deurne Uit de Kunst!’

Beeldend kunstenaar Joep Coppens uit Vlierden viert dit jaar zijn 60 jarig jubileum met een combinatie-tentoonstelling op 3 verschillende locaties. Ter gelegenheid van Coppens jubileum en het kunstjaar maakte VVV Deurne de fietsroute ‘Deurne Uit de kunst!’. De combi-tentoonstelling 3X Coppens in Beeld is te zien in de hal van het gemeentehuis, museum De Wieger in Deurne en Beeldentuin Joep Coppens/Huize Molenrijn in Vlierden. De fietsroute voert langs deze locaties en verschillende openbare kunstwerken en bezienswaardigheden.

De routeflyer met kaartje en achtergrondinfo is gratis af te halen bij VVV Deurne en bij de expositielocaties. De folder voor de wandelroutes is voor € 1,50 verkrijgbaar bij VVV Deurne en ook in de webshop, www.vvvdepeelshop.nl. De gratis folder van de fietsroute kun je downloaden op www.vvvdepeel.nl.

Foto: VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen