19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneNieuwe financieel leider Jurjen Jongma benoemd tot lid Raad van Bestuur Ebusco

Nieuwe financieel leider Jurjen Jongma benoemd tot lid Raad van Bestuur Ebusco

Jurjen Jongma is benoemd als lid van de Raad van Bestuur van busfabrikant Ebusco in Deurne. Dit werd woensdag besloten tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA), waarna Jongma per direct de functie van Chief Financial Officer (CFO) op zich heeft genomen.

“De afgelopen weken hebben we mogen ervaren wat een schat aan financiële, operationele en strategische expertise Jurjen aan het team toevoegt. Ik ben ervan overtuigd dat zijn ervaring onmisbaar zal zijn tijdens Ebusco’s volgende groeifase, waarin we stevig inzetten op het internationaal opschalen van de productiecapaciteit”, zegt CEO Peter Bijvelds van Ebusco.

Philips
Voordat Jongma bij Ebusco in dienst trad, was hij CFO bij Versuni, voorheen bekend als Philips Domestic Appliances. Daarvoor bekleedde hij meer dan 25 jaar financiële functies binnen Koninklijke Philips, waaronder die van CFO voor verschillende bedrijfsonderdelen en als hoofd Internal Audit van Koninklijke Philips.

Jongma volgt bij Ebusco Björn Krook op, die de afgelopen maanden tijdelijk de functie van CFO waarnam. Krook zal terugkeren naar zijn rol als Investor Relations Manager. “Hij vervulde een uitzonderlijke rol in onze recente financiering en we zijn dan ook dankbaar dat hij aan boord blijft om Ebusco te ondersteunen als Investor Relations Manager,” zegt Peter Bijvelds.

Uitdagingen
De nieuwe financieel leider van Ebusco gaat zijn ervaring inzetten om de productiecapaciteit van het Deurnese bedrijf internationaal verder op te schalen. “Ik heb Ebusco leren kennen als een dynamisch bedrijf dat proactief en effectief de positieve veranderingen aanjaagt, die nodig zijn in de maatschappelijke strijd tegen klimaatverandering. Hoewel ik de uitdagingen waar we als bedrijf voor staan erken, geloof ik sterk in ons product en ben ik ervan overtuigd dat Ebusco een mooie weg voor zich heeft”, aldus Jongma.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen