4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneNieuwe gebouwen voor Alfrinkcollege en Sprongcollege in 2023 klaar

Nieuwe gebouwen voor Alfrinkcollege en Sprongcollege in 2023 klaar

Er komen nieuwe schoolgebouwen voor het Alfrinkcollege en Sprongcollege, beiden deelscholen van IVO Deurne. In april 2023 moeten de gebouwen klaar zijn. Als alle voorbereidingen volgens planning verlopen zal er in maart 2022 worden gestart met de bouw.

Omdat de huidige gebouwen van het Alfrinkcollege en Sprongcollege niet meer voldoen aan de eisen van nu worden ze vervangen. Hiervoor heeft eerder dit jaar een architectenselectie plaatsgevonden en er werd gekozen voor het ontwerp van RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland.

Driehoekig
In de plannen zullen het Alfrinkcollege en Sprongcollege als twee scholen onder één dak verder gaan. Met voor iedere school eigen faciliteiten en met behoud van hun eigen identiteit. RoosRos Architecten heeft hiervoor een driehoekig gebouw ontworpen, met voor elke school een eigen ingang aan een andere kant. In het ontwerp wordt ook rekening gehouden met een optimaal gebruik van de buitenruimte om alle scholen van IVO Deurne via het buitenterrein met elkaar in verbinding te brengen.

Er wordt nog bekeken of het mogelijk is dat KDO Deurne op het terrein van IVO Deurne een nieuwe turnhal gaat bouwen. Hierover worden gesprekken gevoerd tussen de verschillende partijen.

Foto: IVO Deurne/RoosRos Architecten

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen