25.4 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneNieuwe order voor Ebusco van 31 bussen voor Nederlandse markt

Nieuwe order voor Ebusco van 31 bussen voor Nederlandse markt

Busfabrikant Ebusco uit Deurne heeft een nieuwe order binnen weten te slepen voor 31 bussen die gaan rijden bij openbaarvervoermaatschappij EBS in de regio’s Waterland, Voorne-Putten & Rozenburg en Haaglanden Streek. Het gaat om Ebusco 3.0 bussen van 13,5 meter lang. De levering staat gepland voor eind 2023.

Met deze order heeft Ebusco er een nieuwe klant bij in Nederland. “We zijn blij en vereerd om EBS als nieuwe klant te verwelkomen. Samen kunnen we ons gezamenlijke doel om het openbaar vervoer in Nederland nog duurzamer te maken waarmaken. We kijken ernaar uit om samen te werken met EBS in de komende jaren en kijken ernaar uit om een toenemend aantal Ebusco 3.0’s op de Nederlandse weg te zien”, zegt Sales Director Steven van der Burg van Ebusco.

Eerste bestelling
Openbaarvervoerder EBS zal eind 2023 ruim 500 elektrische bussen inzetten. De bestelling van de Ebusco 3.0 bussen draagt bij aan de verdere groei van het elektrische wagenpark van EBS. “We zijn zeer verheugd om de Ebusco 3.0 bussen aan onze vloot toe te voegen. Dit is onze eerste bestelling bij Ebusco en we vertrouwen erop dat Ebusco aan al onze verwachtingen zal voldoen”, legt CEO Wilko Mol van EBS uit. Het bedrijf heeft op dit moment circa 1.000 medewerkers in dienst en zal binnen een jaar doorgroeien naar meer dan 2.000 medewerkers door binnengehaalde contracten in IJssel-Vecht en Zaanstreek-Waterland.

Nieuwe toevoeging
De Ebusco 3.0 van 13,5 meter lang is een nieuwe toevoeging aan de line-up van de innovatieve, lichtgewicht Ebusco 3.0. De bussen die voor EBS gaan rijden hebben een aantal bijzondere highlights, zoals de inzet van een volledig elektrisch verwarmingssysteem. “Het typische Ebusco 3.0 lichtgewicht ontwerp maakt het mogelijk om EBS een grote passagierscapaciteit te bieden zonder in te leveren op de actieradius op een enkele lading. De bus is uitgerust met een optimale combinatie van 49 zitplaatsen voor regionaal vervoer en extra staanplaatsen voor stadsvervoer”, meldt Ebusco.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen