7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneNieuwe riolering in de Veldstraat en Provinciewijk

Nieuwe riolering in de Veldstraat en Provinciewijk

Op maandag 12 september start aannemer BAM Infra Regio Zuidoost, in opdracht van de gemeente Deurne, met het project ‘rioolvervanging Veldstraat – Provinciewijk’. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de riolering en het asfalt en de bestrating.

In de Veldstraat en Provinciewijk wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd. Op dit moment ligt er nog een gemend riool, waarbij zowel het regenwater als afvalwater uit woningen via één rioolbuis wordt afgevoerd naar de waterzuivering. In de nieuwe situatie wordt het regenwater zo veel mogelijk afgevoerd via een apart regenwaterriool. Het nieuwe gescheiden stelsel wordt aangelegd om de wateroverlast bij extreme buien te verminderen, ook verderop in de Zeilbergsestraat.

De werkzaamheden gaan op maandag 12 september van start en duren in ieder geval tot eind januari 2017. Om de bereikbaarheid van aanwonenden en ondernemers te garanderen is het werk verdeeld in drie fases. In de eerste fase wordt er gewerkt aan en nabij de rotonde Haageind – Veldstraat. Dit werk start half september. Vanaf begin oktober wordt er gewerkt in de Provinciewijk. Tot slot wordt de rest van de Veldstraat aangepakt, tot aan de kruising Molenstraat/Zeilbergsestraat.

Tijdens de werkzaamheden zijn de straten afgesloten voor het verkeer. Er gelden omleidingsroutes.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen