4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- Deurne Nobelprijswinnaar en oud-leerling Peellandcollege Guido Imbens krijgt eigen plantsoen in Deurne

[VIDEO] Nobelprijswinnaar en oud-leerling Peellandcollege Guido Imbens krijgt eigen plantsoen in Deurne

De in Deurne opgegroeide Nobelprijswinnaar Guido Imbens heeft voortaan een plantsoen dat zijn naam draagt; het Guido Imbensplantsoen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd vrijdagmiddag rond 13.00 uur het straatnaambord onthuld door burgemeester Greet Buter in het bijzijn van Imbens zelf die voor de gelegenheid over is gekomen uit de Verenigde Staten.

Vroeger toen Guido nog leerling was aan het Peellandcollege fietste hij zelf dagelijks tussen de twee vijvers door over de toegangsweg naar de middelbare school. Dit gedeelte natuur dat voor het Peellandcollege ligt, is nu vernoemd naar hem. Imbens ontving in oktober vorig jaar de Nobelprijs voor economie. Hij wordt gezien als één van de meest vooraanstaande econometristen van de wereld.

Tekst gaat verder onder de video

Oud-leerling
De hele vrijdagmiddag is op het Peellandcollege gewijd aan de oud-leerling die wel even goed moest rondkijken toen hij zijn oude middelbare school weer zag omdat die nu flink verbouwd wordt. Later op de middag zal op het Peelland College nóg een onthulling plaatsvinden. Ook zal John Clerx, oud-economiedocente van Guido Imbens een kleine toespraak doen.

College Tour
Belangrijk onderdeel van de middag is een College Tour waarbij Imbens de leerlingen van zijn oude school zal gaan inspireren met zijn verhaal. “De middag is alleen voor genodigden. Behalve onze eigen leerlingen, worden ook oud-leerlingen die met Guido naar het Peellandcollege gingen uitgenodigd. Daarnaast oud-docenten van Imbens en enkele familieleden en vrienden van hem”, geeft de organisatie van de school aan.

Californië
Imbens werd geboren in Geldrop en verhuisde in 1975 van Eindhoven naar Deurne waar hij zijn middelbare schoolopleiding startte aan het Peelland College. Daarna studeerde Guido Imbens econometrie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en in de jaren 80 vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij nu als hoogleraar toegepaste econometrie en economie verbonden is aan de Stanford University in Californië.

Foto/video: Ivan van Oosterhout

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen