9.5 C
vrijdag 26 april 2024
Home- DeurneNog geen geluk voor SV Deurne; thuis onderuit tegen EHC (1-2)

Nog geen geluk voor SV Deurne; thuis onderuit tegen EHC (1-2)

Een nog steeds door blessures geteisterd SV Deurne kwam zondag ook in de wedstrijd tegen het onder Deurne geklasseerde EHC niet tot een resultaat. De blauw-witten gingen thuis onderuit; eindstand 1-2.

Wedstrijdverslag door Kees brood

De eerste twintig minuten waren te slap, waarbij een mis peer van Mark Louwers in de 4e minuut kenmerkend was en Peter Strijbosch tot twee keer toe knap redding kon brengen. Toch kwam EHC al in de 12e minuut op voorsprong toen een makkelijk weggegeven corner over alles en iedereen heen zeilde en van buiten de zestien ineens op de slof werd genomen om in de verre bovenhoek te ploffen 0-1. Een paar minuten later kwam Deurne goed weg toen een inzet van EHC na een mooie crosspas net voorlangs werd gewerkt.

Twee corners
Het eerste wapenfeit van Deurne ontstond in de 22e minuut toen een vrije trap net te scherp was voor het hoofd van Job Steeghs. Deurne kwam wat beter in de wedstrijd, maar tot meer dan twee corners zonder resultaat leidde dit niet.

Speler naar ziekenhuis
In de 39e minuut kwam een goede aanval van Deurne over links via de keeper voor de voeten van Siem Nijssen, die de bal richting Thijs Matheij voor de goal bracht, waarbij laatstgenoemde via een wilde charge van een verdediger van EHC onderuit werd gehaald, penalty. Helaas raakte deze verdediger daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd en lag de wedstrijd negen minuten stil, waarna de speler met de ambulance richting ziekenhuis moest. De penalty werd vervolgens soeverein binnengeschoten door Dennis groen 1-1. Dat was ook de ruststand, alhoewel EHC nog een vrije kop kans over het doel werkte.

Uit het niets
In de 2e helft ging Job Steeghs in de punt van de aanval spelen en werd overgeschakeld naar een 4-3-3 systeem. Dit leidde in de 54e minuut tot een kansje voor Gert Swinkels na een slim genomen vrije trap van Groen. Uit de omschakeling wist EHC een mogelijkheid te creëren, maar het schot belandde in de handen van Strijbosch. Kort nadat Sam Schaefer de moegestreden Prins Thijs kwam vervangen, scoorde EHC uit het niets na een sterke actie over links met een prima op de penaltystip teruggelegde bal de 1-2.

Mooie aanval
Daarna kwam Deurne nog tot één dot van een kans na een mooie aanval over echts, waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten kwam van Finn van der Steijn, die hard inschoot, maar zijn schot met een geweldige redding van de keeper gekeerd zag worden. De kansrijke rebound werd vervolgens door Mark Kuijpers om zeep geholpen. Kort daarna haalde diezelfde keeper een vrije trap van Swinkels, net buiten de zestien, uit de linker onder hoek. Het laatste kwartier was voor EHC via een aantal scherpe counters, waarbij Peter Strijbosch drie keer in een 1:1 situatie knap redding wist te brengen. Deurne was niet meer bij machten nog een vuist te maken, de wissel van Nijssen voor Giel Knijnenburg ten spijt.

‘Degradatiekraker’
Door deze derde nederlaag op rij tegen drie tegenstander uit de onderste regionen is Deurne afgezakt naar plaats 12. Hopelijk kan daarin de komende twee wedstrijden verandering worden gebracht. Zondag 20 november eerst uit naar De Ster in Stein en de week erna op zaterdagavond 18.30 de Kranenmortelderby tegen ZSV. Helaas zal deze editie de kwalificatie ‘degradatiekraker’ krijgen.