18.1 C
Deurne
vrijdag 7 oktober 2022
Home- DeurneNog steeds onzekerheid over nieuwe gymnastiekvoorziening in Zeilberg

Nog steeds onzekerheid over nieuwe gymnastiekvoorziening in Zeilberg

Afgelopen dinsdag stelde het CDA tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen over de toekomst van een nieuwe gymnastiekvoorziening in Zeilberg. Dat was niet voor het eerst, eerder werd al door de gemeente Deurne besloten dat de huidige gymzaal dicht moest en dit jaar gesloopt zal worden. Daar zullen een viertal woningen voor in de plaats komen. In Zeilberg wil men naast een basisschool ook nog altijd een gymnastiekvoorziening voor de schoolgaande jeugd. Die moet hiervoor nu elke keer per bus naar een andere wijk worden vervoerd.

Uit de antwoorden van wethouder Verhees bleek dat het gehele proces om tot een nieuwe gymnastiekvoorziening te komen nog wel enige tijd kan duren. Deze plannen worden nu opgenomen in een groter plan voor Zeilberg om tot een multifunctioneel gebouw te komen waarin zowel het gemeenschapshuis, de basisschool als ook een nieuwe gymnastiekvoorziening moet worden ondergebracht.

De onderhandelingen lopen niet erg vlot omdat er allerlei belangen spelen; dat van de Gemeente, dat van Prodas als eigenaar van de basisschool en dat van Stichting Den Draai, de eigenaar van het huidige gemeenschapshuis in Zeilberg. Dat het huidige bestuur van Den Draai per 1 juli al haar taken neerlegt maakt het er ook niet eenvoudiger op om snel tot overeenstemming tussen al deze partijen te komen. Na overleg met de Dorpsraad in Zeilberg zal de Gemeente in februari met een apart voorstel komen over de gymzaal. In maart zal er nog een opiniedebat worden gehouden over de toekomst van alle maatschappelijke voorzieningen in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen