26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneNominaties bekend voor eerste uitreiking Brabantse Film Talent Awards tijdens Nacht van...

Nominaties bekend voor eerste uitreiking Brabantse Film Talent Awards tijdens Nacht van het Witte Doek

Tijdens de Nacht van het Witte Doek in Deurne is er voor het eerst dit jaar een nieuw onderdeel waarmee jong Brabants filmtalent wordt gesteund en aangemoedigd; de Film Talent Awards Brabant (FTAB). De prijzen worden tijdens het festival op zaterdag 27 augustus uitgereikt door de in Deurne opgegroeide actrice Monic Hendrickx die bekend is van de tv-serie en bioscoopfilm Penoza.

Voor de beste Brabantse afstudeerfilm van het jaar heeft een vakjury, bestaande uit Maudy van Bree en Frank van Osch, in totaal zes films geselecteerd voor twee Awards. De inzendingen waren afkomstig van 5 filmopleidingen, waarbij als voorwaarde werd gesteld dat de regisseurs in 2021 of 2022 moeten zijn afgestudeerd aan een Brabantse filmopleiding of zelf uit Brabant afkomstig zijn en elders zijn afgestudeerd.

Genomineerden
De genomineerden voor de categorie drama/fictie zijn Lisanne Sweere (Eindhoven) met haar film ‘Brother’, Lisette Vlassak (Budel) met haar film ‘Cocon’ en Jihyun Hong (Eindhoven) met haar film ‘Retracing of the Beings’. In de categorie documentaire zijn de genomineerden: Anne van Bree met haar film ‘More than a Wall’, Mike Versluis met zijn film ‘The Grace House Mural Tapes’ en Ruben Willem Groetelaars met zijn film ‘Wat Thuis Thuis maakt’.

Monic Hendrickx
De zes genomineerde films worden vertoond op zaterdag 27 augustus van 16.00 tot 19.00 uur in de grote zaal van Cultuur Centrum Deurne tijdens het filmfestival Nacht van het Witte Doek. Actrice Monic Hendrickx reikt de twee Awards uit, waarbij de vakjury ook meteen haar oordeel geeft. Beide Awards bestaan uit een geldbedrag van 1.000 euro plus vertoning in Brabantse filmhuizen.

Publieksprijs
Verder is er een publieksprijs van 500 euro te verdienen. Alle bezoekers van het filmfestival kunnen een stem uitbrengen waarmee de winnaar wordt bepaald. Deze prijs wordt uitgereikt door wethouder cultuur van de gemeente Deurne, Willy van de Berg. De vertoning van de films in het CCD is gratis te bezoeken, reserveren is niet nodig.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen