9 C
zaterdag 27 april 2024
Home- DeurneNouwen en Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld in kwartfinale WK na verlenging tegen Spanje

De Oranje Leeuwinnen zijn uitgeschakeld op het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. In de kwartfinale verloor Nederland in de nacht van donderdag op vrijdag na verlenging van Spanje met 2-1.

Aniek Nouwen mocht in de 89ste minuut haar opwachting maken als invaller. Ze kwam in het veld voor Esmee Brugts. De Deurnese verdedigster speelde uiteindelijk zo’n 45 minuten, de 12 minuten extra tijd en de 30 minuten verlenging. Het was voor Nouwen de tweede invalbeurt dit WK. Tegen de Verenigde Staten speelde ze de volledige tweede helft.

Sterke tweede helft
Voor rust had Oranje het erg moeilijk. Spanje voetbalde goed en leek de 1-0 te maken, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspeld. In de tweede helft kreeg Nederland een strafschap, omdat Lineth Beerensteyn omver werd geduwd. Maar uiteindelijk besloot de scheidsrechter na een check met de videoscheidsrechter om de penalty te annuleren.

Ondanks dat Nederland de tweede helft sterker was, kwam Spanje in de 81ste minuut toch op voorsprong. Door een fout van Stefanie van der Gragt ging de bal op de stip en de Spanjaarden benutten deze kans. In de extra tijd maakte Van der Gragt haar fout goed door de 1-1 te scoren, waardoor de Leeuwinnen een verlenging afdwongen.

Flinke kansen in verlenging
In de verlenging kreeg Oranje nog een aantal flinke kansen om de 2-1 te maken. De grootste kansen waren voor Beerensteyn. Nadat zij een mogelijkheid liet liggen, wist Spanje via een goede counter de 2-1 binnen te schieten.

Geen voetbal op groot scherm
Als het aan de eigenaresse van café D’n Borrel in Deurne had gelegen, was de wedstrijd in haar kroeg op een groot scherm te zien geweest. Door dat plan werd door de gemeente Deurne een streep gezet. Omdat de wedstrijd om 3.00 uur werd gespeeld, dus buiten de openingstijden van de kroeg, was een ontheffing nodig. Die wilde de gemeente niet geven vanwege onvoldoende politiecapaciteit op dat tijdstip.