11.7 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneOmwonenden bezorgd over bodemverontreiniging en wateronttrekking Hogeweg Deurne

Omwonenden bezorgd over bodemverontreiniging en wateronttrekking Hogeweg Deurne

Het wegpompen van grondwater bij het Shell tankstation aan de Hogeweg in Deurne heeft geleid tot zorgen bij omwonenden. De vrees is dat dit negatieve gevolgen heeft voor de natuur van het omringende gebied waaronder het Wiegersbos.

Op dit moment laat de gemeente in verband met de bouw van een aantal appartementen aan de Lagekerk grondwater wegpompen aan de overkant van de weg bij het Shell tankstation aan de Hogeweg. Dit is nodig om te voorkomen dat de verontreinigde grond die tussen de toekomstige appartementen en het Shell tankstation ligt, gaat verschuiven.

Hoger
Op het terrein waar de nieuwbouw plaatsvindt, is grondwater weggepompt voor de aanleg van de fundamenten van de daar geplande appartementen. Het gebied tussen het voormalig politiebureau en het Shell tankstation ligt precies aan de andere kant van het gebied met bodemverontreiniging en ligt hoger dan de overkant van de weg. Om te voorkomen dat de vervuilde grond gaat schuiven, wordt daar nu ook water aan de bodem onttrokken en geloosd in het riool.

Onderzoek
Volgens een bezorgde bewoner uit de buurt is dit een aanslag op de natuur en verspilling van kostbaar grondwater. “De extreme droogte speelt de natuur al jaren parten. Ik zou het op prijs stellen indien u het wegpompen tijdelijk zou willen staken en een onderzoek naar de overlevingskans van de nabij gelegen natuur wilt laten instellen”, zegt een omwonende in een brief aan de gemeente. Ook maakt de persoon zich zorgen over eventuele vervuiling die mogelijk al is aangetroffen in het opgepompte water.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen