20.5 C
Deurne
maandag 23 mei 2022
Home- DeurneOndernemers gemeente Deurne krijgen vergoeding extra kosten coronapascontroles

Ondernemers gemeente Deurne krijgen vergoeding extra kosten coronapascontroles

Ondernemers en maatschappelijke instellingen in de gemeente Deurne die extra kosten hebben moeten maken door het uitvoeren van controle op de corona-toegangsbewijzen, kunnen een subsidie aanvragen als tegemoetkoming in de gemaakte kosten.

Dat is dinsdagavond 25 januari besloten in de gemeenteraadsvergadering. In totaal is er ruim 83.000 euro beschikbaar maar de gemeente geeft wel aan dat het principe van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ wordt gehanteerd.

Personeelskosten
Uitgaven die zijn gedaan in de periode tussen 22 september 2021 en 31 december 2021 en samenhangen met de handhaving op de coronapas zoals extra personeelskosten of materiële kosten, worden tot een bedrag van maximaal 2.400 euro per onderneming of organisatie gecompenseerd. Het gaat hierbij om kosten voor bijvoorbeeld een extra medewerker die is ingezet en bij de deur stond om bezoekers te controleren op een coronapas. Ook horeca, sportclubs, musea en theaters met een vergunningplicht komen in aanmerking voor de subsidie.

Uurloon
Maatschappelijke voorzieningen krijgen een vergoeding op basis van het door de Rijksoverheid vastgestelde wettelijk minimumloon van 11,06 euro per uur. Voor professionele/commerciële organisaties geldt een vergoeding op basis van een gemiddeld uurloon tot een maximumuurtarief van 40 euro inclusief btw. Ook materiële kosten zoals scanapparatuur kunnen onder bepaalde voorwaarden vergoed worden.

De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 15 februari 2022 via de website van de gemeente Deurne. Het totale beschikbare budget is in de gemeente 83.526,77 euro. De regeling wordt door het Rijk bekostigd en gemeenten regelen de uitvoering.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen