16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneOok dit jaar geen Kennedymars

Ook dit jaar geen Kennedymars

De Kennedymars, het Rondje Someren en de Mini Kennedymars gaan ook dit jaar niet door. “De voortdurende coronapandemie en de onzekerheden die hiermee gepaard gaan, maken het onmogelijk om op korte termijn een groot evenement te organiseren”, aldus voorzitter Robert Hurkmans.

Vorig jaar werd het wandelevenement ook al afgelast.

Weer evenementen na 1 juli
Vrijdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat organisatoren van evenementen weer kunnen beginnen met het plannen van hun evenementen na 1 juli. Mochten er door coronamaatregelen toch evenementen geannuleerd moeten worden, dan krijgen de organisatoren een soort annuleringssubsidie van de overheid.

‘Oncontroleerbare toestroom’
De Kennedymars stond gepland voor 3 en 4 juli. Hurkmans: “Het wandelen op zich is niet het grootste probleem. Dat zou wellicht op een veilige afstand en met de nodige maatregelen kunnen. Het risico wordt gevormd door de oncontroleerbare toestroom van toeschouwers en publiek langs de routes.”

Keuze
Deelnemers die zich hebben ingeschreven voor de Kennedymars of het Rondje Someren ontvangen een mail van de organisatie. Zij krijgen de keuze om hun inschrijving door te schuiven naar de volgende editie of hun inschrijfgeld terug te krijgen.

Alternatief
Net als vorig jaar daagt de organisatie wandelaars uit om in de maand juli 80 kilometer te lopen in de eigen omgeving. “Degenen die 80 kilometer binnen 20 uur afleggen, ontvangen een gouden virtuele medaille en komen in aanmerking voor een stempel in het Kennedy Walkers-boekje”, vertelt Hurkmans. Ook is er weer een speurtocht voor kinderen met verschillende zoekplaatjes.

Foto: Archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen