8 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- DeurneOpenbaarvervoerder Hermes kampt met rituitval in Zuidoost-Brabant door tekort aan buschauffeurs

Openbaarvervoerder Hermes kampt met rituitval in Zuidoost-Brabant door tekort aan buschauffeurs

Busmaatschappij Hermes meldt dat door het aanhoudende personeelstekort er in Zuidoost-Brabant ritten kunnen uitvallen. Het is voor het vervoersbedrijf vanwege de combinatie van de zomervakantie en het gebrek aan chauffeurs extra moeilijk de volledige dienstregeling te rijden. Afgelopen weekend vielen er op verschillende plaatsen in de regio al ritten uit. Hermes adviseert reizigers daarom voor vertrek altijd een reisplanner te raadplegen.

“Zoals veel andere organisaties en sectoren hebben ook vervoerders helaas te maken met personeelstekort. Dat komt door de krappe arbeidsmarkt. Soms vallen er daarom busritten uit omdat er op dat moment gewoon te weinig chauffeurs beschikbaar zijn”, zegt Hermes die samen met Bravo buslijndiensten van en naar Deurne onderhoudt.

Reisplanners
De openbaarvervoerder zegt te proberen de overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken: “Daarom zorgen we er zo goed mogelijk voor dat er niet meerdere ritten van één buslijn achter elkaar uitvallen. Zo proberen we ervoor te zorgen dat buslijnen regelmatig blijven rijden. Helaas kunnen we niet beloven dat dat altijd lukt. De informatie over rituitval staat in de reisplanners en op elektronische halteborden.”

Hermes vraagt reizigers in verband met de mogelijke uitval van ritten kort voor vertrek een reisplanner, zoals 9292 of de planner op hermes.nl te checken. “Doe dat liefst de avond vooraf, maar ook ’s ochtends nog. Als wij op tijd weten dat een rit uitvalt, geven wij dit meteen door. Reisplanners passen het reisadvies daar dan op aan”, zegt busmaatschappij Hermes.

Foto: VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen