5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneOpenstelling Sint Willibrorduskerk Deurne.

Openstelling Sint Willibrorduskerk Deurne.

Vanaf 1 mei is de Sint Williborduskerk aan de Markt weer iedere dag opengesteld voor bezoekers; behalve op maandag. De kerk is vrij toegankelijk van 14.00 tot 16.00 uur.

Twee kerkwachten ontvangen u  gastvrij tot 22 oktober. De prachtig gerestaureerde en eigentijds ingerichte kerk biedt tal van bezienswaardigheden, zowel wat de architectuur van het gebouw betreft, als wat de kerk- en kunstschatten aangaat. Het kerkgebouw herbergt een cultuurperiode van eeuwen, vanaf de toren tot het hedendaags kerkinterieur. Er is een folder gratis beschikbaar die een welkome gids kan zijn.

Het in 2010-2011 gerestaureerde monumentale Smitsorgel  (Smits 1838) vormt de parel op de kroon. Ook de grafkelder is bijzonder. Een kaarsje opsteken voor een bijzondere intentie kan natuurlijk ook. De kerkwachten verzorgen om 14.30 en 15.30 uur tegen een vergoeding van € 2,-(basisschoolkinderen gratis) een rondleiding over de gewelven en door de met oude foto’s, attributen  en een maquette van het kerkgebouw ingerichte torenkamer.

Op de websites www.willibrorduskerkdeurne.nl en www.heiligewillibrorddeurne.nl kunt u alle informatie over het monument Willibrordus vinden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen