17.9 C
Deurne
woensdag 25 mei 2022
Home- DeurneOpkomst bij verkiezingen in Deurne woensdagmiddag 47,4 procent

Opkomst bij verkiezingen in Deurne woensdagmiddag 47,4 procent

De opkomst bij de Tweede Kamerverkiezingen ligt in Deurne om 16.30 uur met 47,4 procent lager dan de landelijke opkomst die rond 17.45 uur vanmiddag 57 procent bedroeg. Om 11:00 uur vanochtend had 20,8 procent van de stemgerechtigden in de gemeente Deurne hun stem uitgebracht, rond 14:00 uur vanmiddag was het opkomstpercentage gestegen naar 32,8 procent.

Het is vooral rustig bij het Cultuur Centrum en het Reddingiushuis. De gemeente geeft aan dat mensen hier ook terecht kunnen in plaats van bij het gemeentehuis. Stemmen kan nog tot 21.00 uur vanavond.

Foutmarge
Na het sluiten van de stembussen brengt de NOS een eerste exitpoll, drie kwartier later gevolgd door een update. De omroep waarschuwt kijkers dat een exitpoll geen uitslag is maar alleen een peiling. Er moet altijd rekening worden gehouden met een foutmarge en die is vanwege het briefstemmen en de meerdere dagen dat gestemd kan worden nog groter dan normaal.

Prognoses
Rond 23.00 uur wordt een exitpoll verwacht die is gecheckt met de echte gegevens van de stembureaus. Vanaf middernacht brengt de NOS prognoses van de uitslag. Als ongeveer 50 procent van de stemmen geteld is, wordt de voorlopige prognose omgezet in een officiële prognose. De definitieve uitslag wordt pas op op 26 maart vastgesteld in een openbare zitting door de Kiesraad.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen