17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneOpnieuw order voor Ebusco van 76 bussen voor Franse markt

Opnieuw order voor Ebusco van 76 bussen voor Franse markt

Elektrische busfabrikant Ebusco in Deurne mag aan de Franse openbaarvervoerder Métropole Rouen Normandie nog eens 76 3.0-bussen leveren van 18 meter lang. Hiervoor had het bedrijf in Frankrijk bij een eerdere order een optie op genomen die nu is omgezet in een definitieve order.

Van de 76 bussen worden er 28 stuks eind 2023 geleverd, de overige 48 bussen staan in de planning voor levering in 2024 en 2025. Het oorspronkelijke contract dat in februari van dit jaar werd ondertekend, bevatte drie opties. Métropole Rouen Normandie heeft ervoor gekozen om deze drie opties nu tegelijkertijd uit te oefenen en alle 76 Ebusco 3.0-bussen in de komende jaren aan te schaffen.

Krachten bundelen
“We zijn verheugd met het vertrouwen van Rouen om de optie om te zetten in een definitieve bestelling. We zullen de ingeslagen weg voortzetten door onze innovaties naar de regio en heel Frankrijk te brengen als de grootste busmarkt in Europa. Ebusco en Metropole Rouen Normandie blijven hun krachten bundelen om de voordelen van een volledig elektrisch vervoersnetwerk in Frankrijk te demonstreren”, zegt Peter Bijvelds, CEO van Ebusco.

Grote actieradius
Métropole Rouen Normandie gaat de bussen inzetten voor zogeheten Bus Rapid Transit (BRT) vervoer. Het grote accupakket in combinatie met het lichtgewicht ontwerp zorgt volgens Ebusco voor een laag energieverbruik en daarmee een extra grote actieradius die nodig is voor succesvol BRT-transport.

Koolstofarm vervoer
Jean-Francois Chiron, Managing Director France bij Ebusco geeft aan dat het bedrijf trots is om de Normandische metropool Rouen te begeleiden in de strategie om het openbaar vervoer massaal koolstofarm te maken: “Dit vertrouwen eert ons en verplicht ons om uitmuntendheid te leveren. We bouwen aan een langdurig partnerschap met de Metropole Rouen Normandie met een sterke en duurzame territoriale verankering. We moeten in dit ambitieuze gebied een demonstratie van de knowhow en het innovatievermogen van Ebusco ontwikkelen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen