14.6 C
Deurne
maandag 20 mei 2024
Home- DeurneOpnieuw plannen voor huisvesting van 54 arbeidsmigranten aan Helmondsingel in Deurne

Opnieuw plannen voor huisvesting van 54 arbeidsmigranten aan Helmondsingel in Deurne

Voor de huisvesting van 54 arbeidsmigranten in een woonhuis en kantoorpand aan de Helmondsingel 22 en 24 in Deurne is vorige maand een exploitatievergunning aangevraagd.

Het is niet de eerste keer dat een poging wordt gedaan om tijdelijke werknemers op deze locatie onder te brengen. In 2017 werd door bloemenhandel Jack van Vlerken uit Mierlo ook al geprobeerd om een vergunning te krijgen. De gemeente wees de aanvraag destijds in eerst instantie af omdat deze niet overeenkwam met het bestemmingsplan van het gebied. Ook zou het voorstel niet hebben voldaan aan voorwaarden, zoals de brandveiligheid, vluchtroutes en ventilatievoorzieningen.

Uiteindelijk kwam in 2019 groen licht voor Van Vlerken en kreeg de ondernemer een vergunning voor huisvesting van 40 arbeidsmigranten. Hiervoor begon Van Vlerken in september 2021 met bouwwerkzaamheden. Maar direct na aanvang van de werkzaamheden zijn de activiteiten in overleg met de gemeente Deurne en de provincie gestaakt omdat de voorgenomen verbreding van de N270 mogelijk geluidsoverlast zou kunnen veroorzaken.

In verband hiermee is een alternatief plan uitgewerkt, waarvoor nu op maandag 25 maart een vergunning is aangevraagd die het mogelijk moet maken om in totaal 54 arbeidsmigranten op beide adressen te huisvesten.

Foto: Google Streetview

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen