17.4 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneOpvang-locatie voor 20 Oekraïense vluchtelingen gereedgemaakt in oud ORO-gebouw Deurne

Opvang-locatie voor 20 Oekraïense vluchtelingen gereedgemaakt in oud ORO-gebouw Deurne

De gemeente Deurne gaat aan twintig Oekraïense vluchtelingen van maximaal negen gezinnen tijdelijke opvang bieden. Dit gebeurt in het voormalige pand van ORO aan het Veld 10 in Deurne. Vanaf maandag 9 mei kunnen de eerste vluchtelingen terecht in de opvang-locatie. De plaatsing gebeurt in samenspraak met de veiligheidsregio.

Afgelopen twee weken zijn er in het pand verschillende werkzaamheden uitgevoerd en hebben bijbehorende controles voor veilig gebruik plaatsgevonden zodat de locatie nu geschikt is voor bewoning door vluchtelingen.

Het college van burgemeester en wethouders van Deurne geeft aan dat het gaat om de opvang voor een langere periode. Of er op andere plaatsen nog voor meer Oekraïense vluchtelingen plek komt in de gemeente Deurne is nog niet duidelijk. “Gezien de hoge vraag naar opvangplekken blijven wij ons inspannen om meer ruimtes hiervoor te verkennen”, zegt burgemeester Greet Buter.

Naast de toekomstige opvang van 20 vluchtelingen in het oude ORO-gebouw, worden er op dit moment al 26 geregistreerde vluchtelingen in de gemeente Deurne opgevangen door acht gastgezinnen.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen