9 C
zaterdag 27 april 2024
Home- DeurneOranje Leeuwinnen als groepswinnaar naar achtste finales WK na monsterzege op Vietnam

De Oranje Leeuwinnen hebben de achtste finales bereikt op het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. In de laatste groepswedstrijd tegen Vietnam won Nederland met 0-7.

Oranje liet niets heel van Vietnam. Voor rust stond er al 0-5 op het scorebord door goals van Lieke Martens, Katja Snoeijs, Esmee Brugts, Jill Roord en Daniëlle van de Donk. Ook na rust kwam Vietnam er nauwelijks aan te pas. Via Esmee Brugts en Jill Roord werd het uiteindelijk 0-7. Dat is de grootste overwinning ooit van het Nederlands vrouwenelftal op een WK.

Groepswinnaar
Om door te gaan naar de volgende ronde moesten de Leeuwinnen de wedstrijd tegen Vietnam gelijkspelen of winnen. Door de ruime overwinning is Nederland groepswinnaar in poule E. Oranje speelt daardoor in de achtste finale tegen de nummer twee uit groep G. In die poule zitten Zweden, Italië, Zuid-Afrika en Argentinië. Op dit moment staat Italië tweede, maar de laatste wedstrijden in groep G worden woensdag om 9.00 uur gespeeld. Daarna weten de Nederlandse voetbalvrouwen wie de tegenstander wordt in de volgende ronde.

Geen rol voor Nouwen
Voor Aniek Nouwen was deze wedstrijd geen rol weggelegd. De Deurnese verdedigster zat, net als het eerste WK-duel tegen Portugal, de hele wedstrijd op de reservebank. Afgelopen donderdag tegen de Verenigde Staten kwam Nouwen meteen na de rust in het veld voor de geblesseerde Stefanie van der Gragt. Als Van der Gragt fit blijft, lijkt Nouwen dit WK dus genoegen te moeten nemen met een rol als reserve.