4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneOrders voor elektrische bussen blijven binnenstromen bij Ebusco in Deurne

Orders voor elektrische bussen blijven binnenstromen bij Ebusco in Deurne

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco is nog maar net terug van zijn bezoek aan München om de eerste Ebusco 3.0 bussen in gebruik te laten nemen en deze week is er al een nieuwe order van vervoersbedrijf Stadtwerke München voor 14 Ebusco 2.2 bussen.

De levering van die nieuwe stadsbussen staat gepland voor de eerste helft van 2023. Er rijden nu 12 Ebusco 2.2 bussen in de binnenstad van München en daar zijn pas twee Ebusco 3.0 bussen bijgekomen, die in München hun wereldprimeur beleefden.

Voorloper
Peter Bijvelds vertelt: “We zijn blij dat Stadtwerke München wederom kiest voor Ebusco. Naast de 12 meter 2.2 bus en onze nieuwe generatie Ebusco 3.0 bus zullen ook onze 18 meter 2.2 bussen in het straatbeeld van München te zien zijn. Stadtwerke München is al vanaf het begin een voorloper in de energietransitie. We zijn trots om als partner met Stadtwerke München bij te dragen aan onze gedeelde doelstelling om zero emissie vervoer zo snel als mogelijk in te voeren”

Kersttoespraak
Het gaat goed met de Deurnese busfabrikant. In de afgelopen tijd zijn er meerdere flinke orders binnengekomen vanuit Duitsland en Denemarken en dit jaar zullen de Ebusco 3.0 bussen ook in Nederland de weg op gaan in de Gooi en Vechtstreek. Daarnaast ging Ebusco afgelopen jaar in oktober naar de beurs en werd dezelfde maand de nieuwe fabriekshal in Deurne geopend door Koning Willem Alexander. Zelfs in de kersttoespraak van de Koning werd het Deurnese bedrijf geroemd om de ambitie en trots van de medewerkers om de wereld schoner en klimaatneutraal te maken.

Ebusco heeft in de afgelopen tijd ook elektrische bussen geleverd aan vervoersbedrijven in onder meer Berlijn, Bonn, Frankfurt en Kopenhagen.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen