5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneOvertredingen geconstateerd bij controles in sportkantines

Overtredingen geconstateerd bij controles in sportkantines

Zoals bij iedereen bekend, mag sinds 1 januari 2014 geen alcohol meer verstrekt worden aan jongeren onder 18 jaar. Ook moet er in een zaak waar alcohol wordt geschonken of verkocht, zoals een café, supermarkt of sportkantine, een aanduiding (sticker of bordje) aanwezig zijn bij de ingang met daarop de leeftijdsgrens. Als een zaak niet aan deze regels voldoet, is er sprake van een overtreding van de Drank- en Horecawet. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de controles hierop.

Officiële waarschuwing

De locaties waar alcohol werd verstrekt aan jongeren, waarbij niet is vastgesteld dat deze de leeftijd van 18 jaar hadden, hebben van de burgemeester van Deurne een officiële waarschuwing ontvangen. Als binnen twee jaar bij dezelfde zaak opnieuw een overtreding wordt geconstateerd, dan is de burgemeester genoodzaakt om handhavend op te treden. Dit kan betekenen dat er een last onder dwangsom wordt opgelegd. De burgemeester gaat er echter vanuit dat het zo ver niet hoeft te komen en de sportvereniging en de kantinebeheerder maatregelen nemen om herhaling te voorkomen.

Lekker Fris in Deurne

De gemeente Deurne wil dat jongeren ‘lekker fris’ blijven. Er wordt daarom regelmatig gecontroleerd of er in zaken alcohol wordt verstrekt aan jongeren onder de 18 jaar. Dit keer richtten de controles zich op sportkantines, eerder dit jaar is er gecontroleerd bij horecazaken waar veel jongeren komen, supermarkten en evenementen. Maar de aanpak is breder. Er is ook veel aandacht voor preventie en voorlichting. Dit onder de noemer ‘Lekker Fris in Deurne’. Ook heeft Deurne dit jaar meegedaan met IkPas, waarbij volwassenen een maand lang geen alcohol drinken en daarmee het goede voorbeeld geven aan jongeren.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen