-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurnePassieconcert Sint Willibrorduskerk Deurne

Passieconcert Sint Willibrorduskerk Deurne

In het kader van de Concertcyclus treden op 8 maart vrouwenschola Voces Caelestes uit Nijmegen en koperensemble Per Sonare op in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. De aanvang van het concert is 16:00 uur.

Voces Caelestes, onder leiding van dirigent Hanneke van der Grinten, is gespecialiseerd in het zingen van gregoriaans. Het koor is niet kerkgebonden en wil juist ook buiten de liturgie de schoonheid en intensiteit van dit eeuwenoude muzikale erfgoed laten horen. Naast het gregoriaans verkent het koor nieuwe wegen. De gezangen die in Deurne uitgevoerd worden staan in het teken van de passietijd met o.a. lamentaties van de profeet Jeremias en het lijdensverhaal.

Per Sonare
Koperensemble Per Sonare speelt in een vaste bezetting van vijf koperblazers: twee trompetten, hoorn, trombone en tuba. Dit is de traditionele samenstelling van een brass quintet, ontstaan in de jaren veertig in de Verenigde Staten. Ze voeren deels oorspronkelijk composities uit, maar ook bewerkingen van muziek uit de renaissance en barok. Koor en koperensemble wisselen elkaar af maar treden aan het eind van het concert samen op met de compositie ‘In Pace’ van de hand van de dirigent van Voces Caelestes, Hanneke van der Grinten.

Het volledige jaarprogramma van de cyclus 2020 is te vinden op de website onder ‘Concertcyclus’ en er zijn weer programmakaarten die meegenomen kunnen worden na het concert.
De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan de uitgang van de kerk is zeer welkom.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen