In een goed gevulde Sint Willibrorduskerk aan de Markt te Deurne werd vanmorgen de jaarlijkse Carnavalsmis gehouden. Van het..." />
11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurnePastoor Janssen heeft bucketlist en deelt lakens uit

Pastoor Janssen heeft bucketlist en deelt lakens uit

In een goed gevulde Sint Willibrorduskerk aan de Markt te Deurne werd vanmorgen de jaarlijkse Carnavalsmis gehouden. Van het begin tot aan het einde wist pastoor Paul Janssen de aanwezigen te binden met spitsvondige teksten en veel humor.

Deken

Tijdens de intocht had hij een flinke rol wit textiel op zijn schouder; aanwezige kerkgangers vroegen hem of hij misschien zijn preek bij zich had. Niet was minder waar: de pastoor deelde de lakens uit. In een humoristische inleiding vertelde hij over zijn bucketlist ‘check’!, niet te verwarren met goede voornemens ‘want die komen toch nooit uit’. Vele items heeft hij daarvan al mogen afstrepen, waaronder deken worden. Wat dát precies betekent, wist hij op hilarische wijze te delen, en vervolgens deelde hij ook letterlijk de lakens uit.

Carnavalsverenigingen

De dienst werd ook bijgewoond door vier carnavalsverenigingen, te weten de Hellevègers, de Heikneuters, de Pottenbakkers en de Peelstrekels. De Heikneuters waren er dit jaar voor het eerst bij. Bij het dankwoord nodigde voorzitter Rowan Bouwmans van die vereniging iedereen uit voor de mis in 2020 in de Sint Jozefkerk. En voorzitter Rob van Rijssel van de Peelstrekels constateerde dat de pastoor al veel van zijn bucketlist had afgestreept, behalve een Peestrekelsjaal, welke hem spontaan werd omgehangen.

Maria

Zelfs de Heilig maagd Maria was voor deze carnavalsgelegenheid stijlvol gekleed. De stof die daarvoor is gebruikt, is eerder opgehaald naar aanleiding van een verzoek in een vorige carnavalsmis. De nog ontbrekende kleuren werden op passende wijze met de aanwezigen gedeeld. Er was zelfs een kerkganger, die meende ‘Kien!” te hebben Al met al was dit weer een mooi voorbeeld, én een uitstekende manier, om mensen met elkaar te verbinden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen