24.9 C
Deurne
zaterdag 20 juli 2024
Home- DeurnePastoor Paul Janssen verruilt Deurne voor Den Bosch

Pastoor Paul Janssen verruilt Deurne voor Den Bosch

Pastoor Paul Janssen van de parochie Heilige Willibrord gaat Deurne na bijna 17 jaar verlaten. Hij start op 1 juli 2022 als pastoor van de Heilige Maria parochie in Den Bosch-Rosmalen.

Geen makkelijke beslissing voor pastoor Janssen: “Ik heb hier lang over nagedacht. Ik besef dat ik veel achterlaat, een schat aan ervaringen, schatten van mensen, maar ik weet ook dat zeventien jaar lang is voor een pastoor.”

Uitdaging
De afgelopen weken is Janssen in gesprek geweest met het bisdom en heeft hij besloten om de stap naar Den Bosch te maken. “Ik ben nu 58 jaar. Wil ik nog wat ondernemen, dan is nu het moment. Deze mooie uitdaging kwam op mijn weg. Ik ben de bisschop dankbaar voor zijn vertrouwen.”

Opgelucht
Vanaf 1 januari 2022 zal Paul Janssen naast zijn werk in Deurne, al waarnemend pastoor in Den Bosch worden. Het bisdom gaat ondertussen op zoek naar een opvolger die in juli de taak van Janssen kan overnemen. “Ik besef dat het voor jullie in Deurne geen prettige boodschap is. Het voelt ook een beetje alsof ik jullie in de steek laat. Aan de andere kant ben ik opgelucht dat het nu openbaar is en dat we erover kunnen praten”, vertelt de vertrekkende pastoor.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen