12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurnePeelland in Business is er ook voor boeren die op zoek zijn...

Peelland in Business is er ook voor boeren die op zoek zijn naar ander werk

Steeds meer boeren sluiten de staldeuren. Tegelijkertijd is er een tekort aan goede technische vakmensen. Het project ‘Baan zoekt boer’ is er voor agrariërs die op zoek zijn naar een fulltime baan in die technische sector. Tijdens Peelland in Business op donderdag 11 april is er een lezing van 19.00 tot 19.30 uur over het initiatief.

Oprichtster Angelina den Otter van werving- en selectiebureau Filias en programma-manager Henk Winkelman van Techniek Centrum Brainport vertellen de bezoekers van de ondernemersbeurs in Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne meer over ‘Baan zoekt boer’.

Carrière-switch
Veel technische bedrijven komen vakmensen te kort en staan in de rij voor boeren die een carrière-switch overwegen. “De veranderingen in de agrarische sector en het tekort aan werknemers in de techniek waren voor ons aanleiding om contact te leggen met Filias en Brainport. Samen zijn we het project gestart”, legt Lisa Simons uit. Ze is agro-projectleider bij Innovatiehuis de Peel.

Begeleiden
De overstap naar werk in een andere sector is een grote verandering volgens wervings- en selectiebureau Filias. Zij willen boeren hierbij begeleiden. “Werkgevers staan om ex-boeren te springen. Het zijn vaak betrokken medewerkers, ze hebben verstand van techniek, zijn ondernemend en ook nog eens leergierig”, vertelt accountmanager Sara Brouwers van Filias.

De tweede editie van de beurs begint vandaag om 16.00 uur. “De exposanten hebben dan al een onderling netwerkprogramma achter de rug. Tot 21.00 uur zijn de stands geopend. Bezoekers zijn vrij om binnen te lopen wanneer het hen uitkomt”, vertelt organisator Robert Hoelen. “Om 21.00 uur sluiten we af met een grote netwerkborrel voor exposanten en bezoekers. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op de dag en verdere samenwerkingen op te zoeken.” De lezing over ‘Baan zoekt boer’ vindt plaats van 19.00 uur tot 19.30 uur.

Tickets voor de gratis ondernemersbeurs zijn verkrijgbaar via peellandinbusiness.nl.

Foto: Omzetters Venray

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen