1.8 C
Deurne
woensdag 8 februari 2023
Home- DeurnePeelland Interventie Team constateert meerdere overtredingen op bedrijfslocatie

Peelland Interventie Team constateert meerdere overtredingen op bedrijfslocatie

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft op woensdag 14 oktober tijdens een controle bij een bedrijf in de gemeente Deurne meerdere overtredingen geconstateerd. Zo werden gevaarlijke stoffen niet goed opgeslagen en bleken afvalcontainers met kadavers buiten de koeling te staan.

Het ging om een integrale controle door de NVWA, politie, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en de gemeente Deurne. Het PIT-team trof bij de bedrijfslocatie met woning op verspreide percelen meerdere bijgebouwen aan waarvoor mogelijk geen vergunning is verleend. Daarnaast werden op meerdere plekken op de percelen materialen opgeslagen als hout, kunststof en stenen wat in strijd met het bestemmingsplan kan zijn. De gemeente Deurne doet hier nader onderzoek naar.

Kadavers
De omgevingsdienst stelde meerdere milieuovertredingen vast, waaronder het niet goed opslaan van gevaarlijke stoffen, de aanwezigheid van een stookinstallatie, propaantanks met aanslag en de opslag van mest op onverharde grond. De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) trof verboden bestrijdingsmiddelen en diergeneesmiddelen aan en afvalcontainers met kadavers die buiten de koeling waren opgesteld.

Misstanden
Het PIT-team voert regelmatig controles uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of dat er niet wordt voldaan aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Anoniem melden
Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties doorgeven aan het Peelland Interventie Team (PIT). Dit kan anoniem per telefoonnummer 0492-587309 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld. Inwoners kunnen ook anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het Peelland Interventie Team.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen