13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- HelenaveenPeeltocht eerder in het jaar

Peeltocht eerder in het jaar

De 18de editie van de Peeltocht wordt dit jaar eerder in het jaar gehouden dan voorheen. Alle voorgaande edities vonden plaats eind augustus of eind september, maar vanaf nu zal de tocht plaats vinden midden in de lente. Dit jaar is dat op zondag 28 mei.

Ook is er een nieuwe startlocatie bij de Willem III Hoeve aan de Soemeersingel 127 in Helenaveen, waar ook vooral de wandelaars op de afstanden van 5 t/m 15 km. deze keer worden getrakteerd op heel andere wandelroutes dan in voorgaande edities.

Ook deze keer is de centrale rustplaats in de Mariapeel bij de boerderij van Staatsbosbeheer. Alle afstanden vanaf 10 km. hebben hier een rustmogelijkheid. De 20 km. routes lopen langs de rand van het bosgebied met de oude karpervijver richting Helenaveen. De afstanden vanaf 25 km gaan naar het bosgebied van “de Belgenhoek”. De langste route van 42 km. loopt via Neerkant en Grashoek.

Vanwege het seizoen met Kennedymarsen en Vierdaagsen, heeft de organisatie een lange route van 42 km. uitgezet om hiermee ook wandelenthousiastelingen tegemoet te komen die de routes willen gebruiken als training voor andere evenementen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen