21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- LiesselPlankeniers uit Liessel brengen toneelstuk ‘Miljonair in huis’; ‘Komedie vol actie en...

Plankeniers uit Liessel brengen toneelstuk ‘Miljonair in huis’; ‘Komedie vol actie en dubbelzinnigheden’

De leden van Toneelvereniging De Plankeniers uit Liessel hebben de afgelopen maanden flink gerepeteerd voor de uitvoering van de komedie ‘Miljonair in huis’. In december staan ze in totaal drie keer met de klucht op de planken in gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel.

Elk jaar kiest de zogenoemde leescommissie van de toneelvereniging een verhaal uit. “Dat zijn een aantal leden die allerlei toneelstukken opsnorren en doorlezen. Zij kijken daarbij of een stuk goed past bij onze groep van spelers en of het een aantrekkelijk verhaal is voor het publiek natuurlijk”, vertelt secretaris Anne-Marie van Deursen van De Plankeniers.

Komedie
Dit jaar is de keuze bij de Liesselse toneelvereniging gevallen op ‘Miljonair in huis’. Een komedie in drie bedrijven, geschreven door H. Jurgensen en J. Silkens. “Het belooft een doldwaze klucht te worden met een flinke dosis humor, dubbelzinnigheden en actie”, zegt Van Deursen.

Miljoen
Het verhaal gaat over Peter Hendriks bij wie alles draait om geld. Dat wordt nog extra versterkt als hij in de krant leest dat op zijn adres iemand een miljoen heeft gewonnen. Peter runt samen met zijn dochter een bruin café met daarboven enkele kamers voor de verhuur. De miljonair kan dan ook alleen maar één van zijn huurders zijn. Op allerlei manieren probeert hij te achterhalen wie het miljoen gewonnen heeft. Hij heeft er alles voor over om aan dat geld te komen en hij is zelfs bereid zijn eigen dochter daarvoor op te offeren.

“Ook voor de toeschouwers blijft het gissen wie al dat geld nu gewonnen heeft. Pas aan het einde van het stuk volgt de ontknoping en wordt duidelijk wie de miljonair in huis is”, legt Anne-Marie van Deursen uit.

Spelers
De spelers in het toneelstuk zijn: Johan Swinkels die de hoofdrol van Peter Hendriks op zich neemt. Dochter van de kroegbaas Hetty Hendriks wordt gespeeld door Mindy Duisters. Rinus Kanters vertolkt de rol van Frits Allers; de oude knecht van Peter. Toos Meerdink wordt gespeeld door Gerda Linskens en Marjan Rasing is te zien in het stuk als Dora Engels. De rol van Gerard Stoks wordt gespeeld door Dré Rasing en de regie is in handen van Marjan Rasing.

De drie voorstellingen vinden plaats in gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel. Woensdag 6 december is er om 14.00 uur een middagvoorstelling. Entreeprijs is 10 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Voor deze voorstelling zijn geen kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop.

De avondvoorstellingen vinden plaats op zaterdag 9 december en zondag 10 december en beginnen om 20.00 uur. De entree aan de kassa is 10 euro, in de voorverkoop zijn de kaarten verkrijgbaar voor 8 euro. Hiervoor is er op maandag 27 november en dinsdag 28 november in gemeenschapshuis De Kastanje van 19.00 tot 20.00 uur de gelegenheid om kaarten te kopen. Je kunt ook kaartjes reserveren via plankeniersliessel.nl.

Foto: De Plankeniers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen