13.8 C
Deurne
zondag 26 juni 2022
Home- DeurnePlannen voor 10 appartementen in leegstaande Fratershuis Deurne

Plannen voor 10 appartementen in leegstaande Fratershuis Deurne

Er zijn plannen om in het oude Fratershuis aan de Visser 25 in Deurne op termijn tien appartementen te realiseren. Het voortraject voor ombouw van het pand is inmiddels gestart en de gemeente verwacht geen onoverkomelijke belemmeringen tegen te komen. Na de verbouwing zou het Fraterhuis plaats moeten geven aan tien huurappartementen in diverse prijsklassen.

Het gebouw dat al geruime tijd leeg staat, dreigde te verpauperen wat voor veel mensen een doorn in het oog was. Na brieven van bezorgde inwoners van Deurne en een motie van politieke partij PGP (toen nog Progressief Akkoord-Groen Links en PvdA), heeft de gemeente afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand om verdere verslechtering van de staat van het rijksmonument een halt toe te roepen.

Waterdicht
Eind vorig jaar is het pand door de gemeente van binnen en buiten geïnspecteerd en zijn de door de gemeente noodzakelijk geachte aanpassingen met spoed door de eigenaar aangebracht zodat het pand wind- en waterdicht werd en ontoegankelijk voor insluipers. Er is met de eigenaar ook een afspraak gemaakt over schoonmaken, uitruimen, klein onderhoud en kleine sloopactiviteiten.

Een structurele oplossing voor het monument kan volgens de gemeente alleen bereikt worden door daadwerkelijke verbouwing en dagelijks gebruik van het pand. Er wordt verwacht dat de aanvraag omgevingsvergunning uiterlijk begin december compleet is waarna de beoordeling ervan kan plaatsvinden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen