4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurnePolitiek moet snel beslissen over CCD

Politiek moet snel beslissen over CCD

Afgelopen week werd door het Eindhovens Dagblad bekend dat het water het Cultuurcentrum Deurne aan de lippen staat. Het bestuur vroeg donderdag 110.000 euro extra subsidie om de acute financiële nood op te lossen. Politieke partijen zijn niet gelukkig met de verspreiding van dit nieuws.

De partijen voelen zich met de rug tegen de muur gezet. De raad moet in december beslissen over de subsidieverstrekking, maar het betalingsprobleem is dan al zo acuut dat ze voor hun gevoel geen nee kunnen zeggen. Het Cultuurcentrum trok al in augustus aan de bel, maar wethouder Marinus Biemans hield dit sindsdien onder de pet. Naar eigen zeggen deed hij dit om een neerwaartse spiraal te voorkomen.

Geldnood
Met de eenmalige gemeentelijke bijdrage hoopt het Cultuurcentrum de druk wat van de ketel te kunnen halen. Zonder financiële hulp kan niet meer aan de betalingsverplichtingen worden voldaan. De geldnood is ontstaan door langdurige ziekte van een werknemer, het CCD was hiervoor niet verzekerd omdat het de hoge premiekosten niet kon betalen. Ook kwamen er contracten uit het verleden bovendrijven, waar het nieuwe bestuur geen weet van had.

Bodemloze put
Verschillende politieke partijen geven aan moeite te hebben met het verstrekken van de subsidie. Dit omdat ze er niet op vertrouwen dat het probleem daarmee structureel is opgelost. Ze zijn niet van plan geld te blijven storten in een bodemloze put en vinden dat het CCD in de afgelopen jaren reserves had moeten opbouwen.

Behoud CCD
Toch zijn er ook partijen die het geen probleem vinden om een ton over te maken naar het CCD. Groenlinks geeft aan vertrouwen te hebben in het huidige bestuur en cultuur staat bij hen hoog in het vaandel. Diverse partijen zijn wat genuanceerder maar niet onverdeeld negatief. Zij stellen dat ze een verantwoordelijkheid naar de inwoners van Deurne hebben omdat er in het verleden voor is gekozen om het gebouw neer te zetten. De stekker uit het CCD trekken zou zonde zijn van alles dat er al geïnvesteerd is. Voorwaarde om over te gaan tot de financiële ondersteuning is voor deze partijen wel dat vooraf duidelijk moet zijn of er nog meer lijken achter de coulissen vandaan zullen komen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen