17.2 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurnePop-up restaurant met topkok Jan Van Hout in groentetuin van Bijzonder Brabants

Pop-up restaurant met topkok Jan Van Hout in groentetuin van Bijzonder Brabants

In de groentetuin van Bijzonder Brabants van boer Henk Kerkers zal van donderdag 8 tot en met maandag 12 augustus een pop-up restaurant worden neergezet. Topkok Jan van Hout bereidt daar een culinair diner met veertig groenten die uit de tuin van boer Henk komen.

In de tuin aan de Breemortelweg in de Zeilberg staan meer dan 100 verschillende groenten die worden geteeld in de open lucht. Veertig daarvan worden in het vijf-gangen-diner verwerkt dat in het pop-up restaurant wordt geserveerd. Tijdens het diner geeft boer Henk tussen de gangen door een rondleiding door zijn groentetuin waar in mei 2019 de Peelrandbreuk zichtbaar is gemaakt en een ondergrondse waterval te zien is.

Verse groenten

Jan van Hout is chef-kok van Restaurant Ons Jongens in Someren-Eind en won in 2016 de tweede prijs bij de European Young Chef Award in Barcelona. Henk Kerkers was vroeger wethouder in de gemeente Deurne maar tegenwoordig houdt hij zich bezig met het verbouwen van verse groenten. In mei 2018 ontving hij de Agrofood Pluim van de provincie Noord-Brabant als waardering voor zijn inzet voor gezonde verse groenten van Brabantse bodem en voedseleducatie.

Het pop-up restaurant staat van 8 tot en met 12 augustus achter de boerderij aan de Breemortelweg 21 in de groentetuin van Bijzonder Brabants in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen