4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurnePotentieel gevaarlijke bomen worden gekapt

Potentieel gevaarlijke bomen worden gekapt

Het ziet ernaar uit dat de komende tijd in Deurne 79 bomen zullen worden gekapt. Deze zijn van slechte kwaliteit en vormen door hun staat een potentieel gevaar voor de omgeving. De gemeente heeft inmiddels een vergunning verleend voor de kap.

De gemeente meldt dat 50 bomen dood zijn, de overige 29 zijn er slecht aan toe. Op zes na behoren deze bomen allemaal tot de ‘groene parels’, daarmee hebben ze een beschermde status. Het betreft overwegend beuken- en eikenbomen, maar ook een aantal andere soorten moet er aan geloven. De bomen staan verspreid over heel Deurne, maar de Sint Jozefstraat spant de kroon, hier worden veertien bomen gekapt.

Bomenbestand
Jaarlijks wordt in opdracht van de gemeente een derde van het bomenbestand gecontroleerd. Iedere boom wordt dis eens per drie jaar gezien door een hierin gespecialiseerd bedrijf. Er is niet altijd een duidelijke oorzaak aan te wijzen voor de sterfte van een boom. Droogte kan een rol spelen, maar er zijn diverse andere mogelijke oorzaken. Op de plek waar bomen worden weggehaald, zullen nieuwe exemplaren worden geplant.
Er kan nog bezwaar worden gemaakt tegen de verleende vergunning.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen