15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home-- nieuwsPREZO certificaat voor hospice de Populier

PREZO certificaat voor hospice de Populier

Tegenwoordig ontkom je niet meer aan certificeringen en keurmerken. Je komt ze dagelijks en overal tegen. MSC, HACCP, Fairtrade, EKO en HKZ zijn een kleine greep uit het enorme assortiment.  Een keurmerk staat voor bepaalde eisen of eigenschappen, ook in de zorg wordt hier gebruik van gemaakt.

Waardering
Afgelopen week werd aan hospice de Populier in Bakel het PREZO certificaat toegekend. Waar de meeste keurmerken gericht zijn op procedures en beschrijvingen, staat PREZO veel meer voor het resultaat. De waardering van gasten en naasten staat voorop. Vergelijk het met de Michelinster in de restaurantwereld.

Trots
De 25 werknemers en 85 vrijwilligers van de hospice hebben keihard gewerkt om dit resultaat te behalen en zijn vastbesloten hiermee door te gaan zodat iedere 18 maanden, bij hercontrole, opnieuw bevestigd kan worden dat ze goed zijn in wat ze doen. Het bordje dat vol trots naast de voordeur is gehangen, hoeft daar wat hen betreft nooit meer weg.

Uitbreiding geestelijke verzorging
“In het jaar waarin werd toegewerkt naar het certificaat, opperde het team dat er een kans lag bij de geestelijke verzorging” vertelt Lijanne Lans (manager zorg) vol waardering. Om deze dienst een eigentijdser karakter te geven zijn er twee nieuwkomers aangetrokken: een ondersteuner bij levensvragen en een beeldend begeleider. De eerste ervaringen van gasten zijn erg positief.

Eigen regie
Hospice de Populier is een plek waar maximaal twaalf mensen uit de regio in de laatste fase van hun leven in een huiselijke, veilige omgeving op een waardige manier en onder eigen regie kunnen worden verzorgd en begeleid. Mensen die verblijven in de hospice hebben een levensverwachting van drie maanden of minder.

Beau van Erven Dorens maakte in 2018 een aflevering van het Televizier ring winnendeBeau Five Days Inside” in de hospice en gaf daarmee landelijke bekendheid aan deze verdrietige maar prachtige plek.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen