18.8 C
Deurne
vrijdag 19 augustus 2022
Home- DeurneProef met minder straatverlichting in delen Deurne

Proef met minder straatverlichting in delen Deurne

De gemeente start deze maand met een proef met minder straatverlichting in Deurne centrum, Vlier Noord en het gebied rond de Bruggenseweg in de Walsberg. Verlichting die op de nominatie staat om te verdwijnen, wordt begin september uitgeschakeld.

De proef duurt tot het einde van het jaar. Op die manier wil de gemeente bewoners het effect van minder verlichting laten ervaren. Lantaarnpalen die voor proef zijn uitgeschakeld, zijn herkenbaar aan een gele sticker.

‘Geld besparen’
Op haar website laat de gemeente weten: “Het vervangen van de oude straatverlichting door nieuwe ledverlichting kost veel geld. Door verlichting weg te halen, hoeft de gemeente voor die verlichting geen kosten meer te maken voor de elektriciteit, het onderhoud en eventuele schades. Met het geld dat hiermee bespaard wordt, wordt de verlichting omgebouwd naar duurzame ledverlichting. Dit zorgt ook voor een flinke energiebesparing.”

Reageren
Bewoners in Deurne centrum, Vlier Noord en het gebied rond de Bruggenseweg worden door de gemeente opgeroepen om te reageren op de plannen via deze website. Een reactie sturen kan ook naar info@deurne.nl of telefonisch via 0493-387711.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen