29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneProgressief Akkoord-Groen Links en PvdA willen dat gemeente ingrijpt bij verwaarlozing Fraterhuis

Progressief Akkoord-Groen Links en PvdA willen dat gemeente ingrijpt bij verwaarlozing Fraterhuis

De fracties van Progressief Akkoord-Groen Links en PvdA willen dat de gemeente ingrijpt om de verwaarlozing van het Fraterhuis tegen te gaan, zo mogelijk met de inzet van juridische actie tegen de eigenaren. Dit geven ze aan in een motie die dinsdagavond 22 februari in de gemeenteraadsvergadering unaniem werd gesteund door alle partijen.

De drie linkse partijen merken dat er veel ergernis is onder de Deurnese bevolking over het verval van het Rijksmonument aan de Visser 25 in Deurne. Ze benadrukken in hun motie ook dat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft gewezen op de instandhoudingsplicht van de eigenaren en dat de gemeente handhavend kan optreden als er sprake is van schending van de onderhoudsplicht van Rijksmonumenten.

Eerder gaf een aantal inwoners van Deurne al aan bezorgd te zijn over de staat van het voormalig Klooster van de Fraters: “Het is onbegrijpelijk dat er niet wordt ingegrepen door de gemeente om verdere aftakeling te voorkomen. Het duurt al veel te lang. Het is een onderwerp van gesprek bij veel Deurnenaren; doe iets gemeente.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen