9.4 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- DeurneProjectkoor VOX HUMANA presenteert elfde koorproject

Projectkoor VOX HUMANA presenteert elfde koorproject

Het Regionaal Projectkoor ‘Vox Humana’ presenteert zich weer aan het publiek. Als afsluiting van het elfde koorproject geeft het koor onder leiding van zijn dirigent Frans van Houten twee concerten in Deurne in de kapel van Willibrordhaeghe aan de Vlierdenseweg in Deurne. Een op zaterdag 23 maart, aanvang 20.00 uur, het andere op zondag 24 maart, aanvang 14.00 uur.

Concertprogramma

Het programma omvat 500 jaar klassieke koormuziek uit de Renaissance, de Barok en de Weense Klassieken, de Romantiek en de moderne tijd. Diverse componisten en composities komen voorbij, waaronder Bach, Haydn, Mozart, Schubert en Mendelssohn. Het laatste deel van het programma is ‘lichter’ van karakter en muziekgenre. Daarin klinken fragmenten uit de musicals ‘Sound of Music’, ‘Oklahoma’, ‘West Side Story’ en een song uit ‘Porgy and Bes’.

Presentatie

Vox Humana presenteert zich bij deze concerten ook nu weer in verschillende koorgroepen:  behalve het voltallige groot gemengd koor zijn dat een vrouwenkoor, een mannenkoor en een groep koorsolisten. Alle koorwerken worden op piano begeleid door de vaste pianist Evert Mostert en een klein symfonisch ensemble bestaande uit acht strijkers en vijf houtblazers (concertmeester Chika Fujie). Tijdens het concert worden op een groot scherm boven het koor beelden geprojecteerd die in illustratieve en/of associatieve verbinding staan met het koor en vooral met de uit te voeren composities en componisten. Daarnaast wordt een uitvoerig programmaboek gratis aan het publiek uitgedeeld. Inclusief de pauze gaat het concert ruim twee uur duren.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen