12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneProtest met hart van kaarsen tegen coronabeleid op Markt Deurne

Protest met hart van kaarsen tegen coronabeleid op Markt Deurne

Ze wil uitstralen dat ze staat voor verbinding en dat ze het niet eens is met het coronabeleid. Linda de Bruijn hield zaterdagmiddag een protestactie op de Markt in Deurne met een groot hart gevormd door kaarsen.

“We worden door de overheid eigenlijk tegen elkaar opgezet. Ik denk dat het belangrijk is dat we ondanks verschillende meningen met elkaar in gesprek blijven”, licht De Bruijn toe.

‘Liefde en verbinding’
Haar hart gevormd door kaarsen staat voor vrijheid. “Maar ook voor liefde en verbinding. Ik ben hier al vaker spontaan gaan staan. Het is fijn om te merken dat mensen ervoor openstaan om in gesprek te gaan.” Ook had De Bruijn een bord bij zich met de tekst ‘Waar eindigt dit? Geen QR-code’.

Nieuwe persconferentie
Zaterdagavond om 19.00 uur geven demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge opnieuw een coronapersconferentie. Naar verwachting kondigen zij een ‘harde’ lockdown aan. Dit bekent dat alleen essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken open mogen blijven.

Onder meer de horeca, niet-essentiële winkels en de sport- en cultuursector moeten weer volledig dicht. Afhalen bij horecazaken en winkels mag wel. Professionele sportwedstrijden zouden, zonder publiek, wel door mogen blijven gaan. Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert verder om alle middelbare scholen en het hoger onderwijs te sluiten. De basisscholen zijn al dicht en hebben extra lang kerstvakantie.

Groepsgrootte
Verder zou de groepsgrootte buiten worden teruggebracht naar maximaal twee personen. Ook binnen zou datzelfde maximum gaan gelden. Mogelijk wordt er voor Kerst een uitzondering gemaakt en mogen er dan vier personen worden ontvangen.

Foto: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen